Plavba kolem Mallorky? Máme tipy na 4 skvělé výlety!

550 kilometrů dlouhé pobřeží, 262 pláží, přes 3000 restaurací a 41 marín. Ano, uznáváme, že tento výčet přináší dost důvodů, proč si letos pronajmout jachtu a vyrazit na Mallorku. Protože ale tenhle ostrov patří k našim nejoblíbenějším, máme pro vás dnes další 4!

Tým Umbrella Yacht   |   28. 5. 2018

Ať jste dobrodružná povaha prahnoucí po adrenalinovém zážitku nebo spíš „odpočívací“ typ, na Mallorce si na své přijde každý. Pokud jste se letos rozhodli vypravit se sem na lodi, spoustu tipů najdete už v našem článku Mallorka: Ráj vzdálený jen pár hodin letu. A dnes přidáme další. Co všechno tu můžete (samozřejmě v pauzách mezi koupáním a plachtěním) podniknout?

 

Trek kaňonem říčky Pareis

Příroda Mallorky je tak nádherná, že si rozhodně zaslouží, abyste jeden den vyměnili žabky za pohorky a vyrazili na pěší túru! Pokud máte alespoň trochu fyzické kondice, doporučujeme vám kaňon Torrent de Pareis. Najdete ho v pohoří Sierra de Tramuntana a je dlouhý asi čtyři kilometry. Soutěska, kterou, jak název napovídá, protéká říčka Pareis, vede neskutečnou krajinou tvořenou vápencovými skalami, jezírky, vodními tunely a jeskyněmi. Celá tahle divoká oblast tvoří přírodní rezervaci, v níž žije spousta druhů živočichů a rostlin, které neuvidíte nikde jinde na světě. V místě, kde kaňon ústí do moře, je pak krásná pláž Sa Calobra, na kterou se dostanete i lodí. Tady na vás ostatně může počkat ta část výpravy, která fyzičku postrádá. 

Mallorka

Při túře kaňonem říčky Pareis uvidíte krásné scenerie

 

Koncert v Dračí jeskyni

Návštěvu Dračí jeskyně si určitě naplánujte, hlavně pokud cestujete s dětmi. Víc než kilometr dlouhá jeskyně je plná špičatých stalaktitů a stalagmitů, které připomínají zuby v dračí tlamě. Jeskyní navíc protéká podzemní jezero Martel, které s délkou 200 metrů a šířkou 35 metrů patří k největším podzemním jezerům na světě. Prostory pod zemí jsou krásně nasvícené a to nejlepší vás čeká na konci prohlídky, kdy se usadíte na lavice nad osvětleným jezerem a vyslechnete si asi desetiminutový koncert vážné hudby! Dračí jeskyni najdete u přístavu Porto Cristo.

Mallorka

V Dračí jeskyni můžete obdivovat krásné nasvícení

 

Pro foodies? Olivové oleje!

Pokud se ve vaší skupině budou nacházet nějací foodies, doporučujeme udělat si tour po lokálních farmách, které produkují olivové oleje. Nejen že si dobře nakoupí, ale navíc se od místních lidí dozvědí spoustu zajímavých informací o tradičních způsobech lisování oleje, to vše samozřejmě bude doprovázeno ochutnávkami. K prohlídkám farem pochopitelně můžete přidat i návštěvy zdejších vinařů, případně trhů, a rozhodně i skvělých restaurací… 

Mallorka

Milujete jídlo? Na Mallorce se vám bude líbit!

 

Španělský retro vláček

Milovali jste jako děti výlety úzkokolejkou? Tak na Mallorce mají něco podobného! Vláčku říkají Vintage train a trať vede z nádraží Plaza de España v hlavním městě Palma de Mallorca do městečka Sóller. Po celou dobu jízdy skrze Sierra de Tramuntana můžete obdivovat krásu mallorské krajiny. A projedete hned 13 tunely! A pokud po příjezdu do Sólleru pořád nebudete mít dost, máme pro vás dobrou zprávu – v tomto přímořském městě mají ještě retro tramvaj!

Mallorka

Retro vláček vás proveze překrásnou krajinou mezi městy Palma de Mallorca a Sóller

Foto: Shutterstock.com

Chcete s námi vyrazit na Mallorku? Napište nám!

Přečíst více článků