Na lodi v Chorvatsku – tipy pro gurmány!

Milujete šplouchání vln i dobré jídlo? Pokud svou dovolenou nejraději trávíte na lodi, kterou ale směřujete do míst, kde se také skvěle najíte, čtěte dál! Tenhle itinerář vzorové pětidenní plavby na jachtě Jadranem je totiž určen právě gurmánům.

Tým Umbrella Yacht   |   26. 7. 2024

Dalmácie má milovníkům dobrého jídla a pití rozhodně co nabídnout! My jsme pro vás v tomto itineráři vybrali ty nejlepší tipy na restaurace a místa v rámci střední a jižní Dalmácie. A k sofistikovaným chutím jsme přidali i tipy na historická místa a nádherné výhledy! Zároveň určitě doporučujeme si místa ve vybraných restauracích předem zarezervovat, zejména pokud cestujete v hlavní sezóně.

 

1. den: Split

Split je nádherné starobylé město, jehož historická část je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO. A právě do ní směřujeme svůj tip na dopolední program – doporučujeme prohlídku starého města, jejímž vyvrcholením bude návštěva Diokleciánova paláce, impozantní stavby ze 4. století. Součástí paláce je také katedrála sv. Domnia. A najdete tu také náš tip na obědovou zastávku – restauraci Villa Spiza. K večeři bychom vás zase rádi nasměrovali do Restaurantu ZOI.

 

Villa Spiza: Skrytý poklad v srdci Diokleciánova paláce nabízí autentická dalmatská jídla s čerstvými a místně dostupnými surovinami.

  • Tip: Nezapomeňte si předem rezervovat místo, restaurace je malá a velice populární.

 

Restaurant ZOI: Tato restaurace, která se nachází v historickém centru Splitu na promenádě Riva, nabízí moderní středomořskou kuchyni a navrch krásný výhled na moře.

  • Tip: Doporučujeme vyzkoušet jejich vynikající výběr čerstvých mořských plodů a domácí těstoviny.

 

alt_text_here

Chorvatská kuchyně nabízí nepřeberné variace mořských plodů

 

2. den: Split–Hvar

Na druhý den ráno doporučujeme odplout na Hvar. Dokonce i pokud vás neláká rušný noční život ve stejnojmenném hlavním městě ostrova, jedno lákadlo, které by vás mohlo přesvědčit, máme – večeři v Giaxa Restaurantu.

 

Giaxa Restaurant: Tato restaurace se nachází v malebných uličkách starého města Hvar a nabízí tradiční dalmatská jídla s moderním ztvárněním.

  • Tip: Doporučujeme degustační menu, které zahrnuje několik místních specialit spojených s kvalitním vínem z regionálních vinařství.

 

3. den: Hvar

Následující dopoledne doporučujeme věnovat objevování ostrova. Vydat se můžete třeba do pevnosti Španjola, ze které je nádherný výhled nejen na samotné hlavní město, ale i na nedaleké Paklené ostrovy, které mimochodem také můžete navštívit. Na ostrově najdete i tajemné jeskyně se smaragdově-tyrkysovými vodami, ve kterých si můžete zaplavat, nebo vesničku Sveta Nedelja s nádhernou pláží. A odpoledne pak můžete odplout do Palmižany – ovšem napřed si nezapomeňte rezervovat stůl v Laganini Lounge Bar & Fish House.

 

Laganini Lounge Bar & Fish House: Jde o jednu z nejlepších mořských restaurací v Chorvatsku. Nachází se na soukromém ostrově Palmižana, na který vás přepraví lodní taxi z Hvaru.

  • Tip: Vyzkoušejte čerstvé ryby přímo z moře nebo mušle sv. Jakuba!

 

alt_text_here

Dalmatské restaurace mají úžasné kouzlo

 

4. den: Korčula

Na čtvrtý den jsme vám naplánovali výlet na Korčulu. Tenhle ostrov je zajímavý nejen historickým centrem obehnaným kamennými hradbami nebo rodným domem Marca Pola. Korčulu proslavila také zdejší vinařství, která produkují skvělá, hlavně bílá vína. A když doplníte zásoby, můžete se vypravit na večeři do LD Restaurantu.

 

LD Restaurant: Restaurace se nachází v bývalé letní rezidenci chorvatských šlechticů a poskytuje jedinečný zážitek moderní kuchyně s důrazem na chorvatské suroviny.

  • Tip: Nezapomeňte si udělat rezervaci předem a ochutnat domácí marakujový cheesecake.

 

5. den: Dubrovník

Dubrovník asi není třeba víc představovat. Až se dostatečně pokocháte výhledy s jeho hradeb a krásou starobylých uliček, vyrazte na večeři do Restaurantu 360.

 

Restaurant 360: Michelinskou hvězdou oceněný podnik se nachází v historické části Dubrovníku a nabízí současnou středomořskou kuchyni.

  • Tip: Zatímco si budete vychutnávat kvalitní jídlo párované s výběrovým vínem, můžete si vychutnávat nádherný výhled na pulsující středověké město.

 

Jakou loď vybrat?

Nabídka katamaránů a motorových lodí pro pronájem v Chorvatsku je široká, záleží na vašich preferencích a potřebách. My jsme pro vás předvybrali pět lodí v délce minimálně 45 stop, které vám během vaší dovolené zajistí potřebný luxus a pohodlí.

 

Katamarán Sunreef 60

Sunreef 60 je synonymem luxusu a inovace na vodě. Tento katamarán poskytuje nejvyšší úroveň pohodlí s moderním designem a prostornými interiéry.

 

Katamarán Bali 4.8

Bali 4.8 nabízí inovativní otevřený prostor díky unikátní koncepci, kde salón a kokpit tvoří jedinečně propojený prostor. Ideální jachta pro rodiny a větší skupiny.

 

Katamarán Lagoon 55

Lagoon 55 přináší perfektní kombinaci luxusu, komfortu a moderního designu. Je ideální pro klidné plavby s rodinou nebo přáteli.

 

Motorová loď Absolute Navetta 68 – One & Only

Absolute Navetta 68 je jedinečná motorová jachta, která kombinuje sofistikovaný design s vynikajícím komfortem a výkonností. Tato jachta je díky svému stabilnímu trupu a pečlivě navrženým obytným prostorám ideální pro dlouhé plavby.

alt_text_here

Na lodi najdete 4 kajuty pro hosty a kajutu pro posádku

 

Motorová loď Azimut Grande 27

Azimut Grande 27 (plným jménem Azimut Grande 27 Metri) je exkluzivní motorová jachta z kolekce Azimut Yachts, která nabízí skvělou kombinaci luxusu, inovace a výkonu. S délkou 87 stop, tedy zhruba 27 metrů, poskytuje prostorné a elegantní interiéry spolu s vynikajícími venkovními relaxačními prostory.

Foto: Shutterstock.com a archiv Umbrella Yacht

 

Pokud máte zájem o pronájem některé z lodí, kontaktujte nás!

Přečíst více článků