Líbánky na lodi? Zkuste romantickou Černou Horu!

Čeká vás letos svatba, a tak přemýšlíte, kam vyrazit na líbánky? A napadlo vás, že byste je mohli strávit na lodi? My pro vás máme tip na jednu opravdu speciální destinaci – Černou Horu. Jsou tu skvělé podmínky pro jachting, není to daleko, a hlavně – tahle malá zemička patří k nejromantičtějším místům Evropy!

Tým Umbrella Yacht   |   19. 3. 2018

Jestli chcete prožít líbánky, na které budete celý život vzpomínat, jachting podél pobřeží Černé Hory je přesně tím, co hledáte. Díky vlastní lodi můžete prozkoumat ta nejkrásnější místa pobřeží, dosyta si užít soukromí, pohodlí i svobody. (Více se dozvíte v článku 6 důvodů, proč strávit dovolenou na jachtě). A Černá Hora k tomu dodá malebné vesnice a městečka s opravdu bohatou historií, majestátní hory a pláže, ze kterých se nebudete chtít vracet.

 

Památky všude kolem

Černá Hora leží na pobřeží Jaderského moře pod Chorvatskem a Bosnou a Hercegovinou. Už na první pohled vám vyrazí dech mohutné hory, které se tyčí nad starobylými vesnicemi a městy. Prakticky celé území Černé Hory patří k Dinárským horám a na území státu je hned pět národních parků. Právě zdejší lesy, jezera a kaňony vyhloubené divokými řekami přímo vybízejí k trekům do vnitrozemí.

S divokým, horským vnitrozemím krásně kontrastuje pobřeží, lemované plážemi a průzračnými zátokami, obklopené historickými přístavními městy. K těm nejkrásnějším patří Perast, Kotor a Herceg Novi.

alt_text_here

Gospa od Škrpjela je jedním v devíti ostrůvků v Kotorském zálivu

 

Nekonečné pláže

O černohorských plážích se říká, že jsou ještě hezčí než ty chorvatské – nad oblázkovými tu převažují písčité a často měří i několik kilometrů. Jachtaří se díky lodi dostanou i do míst, která jsou pro hotelové hosty dostupná o dost obtížněji. Nádherná je například oblázková pláž v zátoce Dobreč (pár kilometrů od Herceg Novi), na niž se dostanete pouze lodí.

Krásné pláže jsou i v okolí letoviska Budva – jejich celková délka je 25 kilometrů a lemuje je promenáda, na níž najdete restaurace, bary i obchody se suvenýry. Proslulé jsou i pláže u městečka Bečići a mezi letoviskem Petrovac na moru a ostrůvkem Sveti Stefan. Ten rozhodně stojí za pozornost, i když ho můžete obdivovat jen z lodě – celý ostrov je uzavřeným hotelovým komplexem.

alt_text_here

Černohorské pláže jsou podle mnohých ještě hezčí než ty chorvatské

 

Doprava? Pouze lodí

Řada pláží je ukryta v malebných zátokách a dostanete se na ně pouze lodí. Na rozdíl od Chorvatska nemá Černá Hora tolik ostrovů – je jich tu jen pár, většina neobydlených. Na pobřeží je také řada jeskyní, mnohé z nich dostupné také pouze z moře.

Velkým zážitkem je i samotná plavba Kotorským zálivem (Boka Kotorska), který patří k nejkrásnějším zálivům na světě. Je dlouhý 28 kilometrů a právě na jeho březích leží města Kotor, Perast, Herceg Novi nebo Tivat, nachází se v něm i většina černohorských ostrovů.

A pokud potřebujete ještě další argument, proč strávit svoje líbánky právě v téhle zemi, máme v rukávu hned dvě esa – Černá Hora je vzdálená pouze hodinu a půl letu z Prahy a najdete tu spoustu skvělých restaurací!

alt_text_here

Černá Hora nabízí ideální kulisy pro romantickou svatební cestu!

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete strávit líbánky v Černé Hoře? Napište nám, zařídíme to!

Přečíst více článků