Jachta Umbrella Victoria: Dopřejte si nezapomenutelnou dovolenou!

Jste připraveni na to nejkrásnější dobrodružství, které vám rok 2019 může nabídnout? Naše luxusní jachta Umbrella Victoria už za pár měsíců vypluje do chorvatských vod! Jako novoroční dárek pro vás máme slevu 5 % na pronájem lodi a navrch bednu šampaňského jako pozornost (platí pro závazné rezervace do konce února). A jako inspiraci přidáváme 5 tipů na chorvatská městečka, u kterých se rozhodně vyplatí zakotvit!

Tým Umbrella Yacht   |   9. 1. 2019

Na palubě jachty Umbrella Victoria, špičkově vybaveného motorového katamaránu z dílny společnosti Fountaine-Pajot, na vás čeká komfort srovnatelný s pětihvězdičkovým hotelem. Loď má to nejlepší vybavení, od interiéru z teakového dřeva až po veškeré elektrospotřebiče.  Nabízí ubytování pro 6 lidí ve třech prostorných kajutách. Ty jsou vybaveny pohodlnými dvoulůžkovými postelemi s úložným prostorem, stolkem i posezením tak, aby vám tu nic nechybělo a cítili jste se jako doma. Největší kajuta, majitelská, pak připomíná pokoj v pětihvězdičkovém hotelu. Každá kajuta má samozřejmě k dispozici vlastní koupelnu, TV a wifi připojení.

Umbrella Victoria

Jachta nabízí komfortní ubytování pro 6 lidí

Na kajuty navazuje prosvětlený salon s kuchyňkou a rozkládacím jídelním stolem. Kuchyně je plně vybavena pro přípravu všech jídel, na jaké při cestě dostanete chuť – samozřejmostí je lednice, sporák, mikrovlnná trouba, myčka, a dokonce i vinotéka či pračka. Celá loď je plně klimatizovaná a má i podvodní podsvícení.

Relaxace na flybridge

Jednoznačně nejoblíbenějším místem na lodi je flybridge, horní paluba, ze které je nejen krásný výhled do okolí, ale kde je také k dispozici opravdu velkorysá relaxační zóna. Kromě sedaček tu najdete i gril s lednicí, abyste si mohli vychutnávat grilované lahůdky i chlazené nápoje, kdykoli si vzpomenete. Pokud během dovolené rádi chytáte bronz, oceníte pohodlné matrace na přídi lodi. A až se budete chtít zchladit, stačí se přesunout na hydraulickou koupací platformu na zádi lodi a skočit šipku do moře! K dispozici budete mít i přídavný člun Williams, vodní wake, stand up paddleboard, kruh na tahání a další vodní hračky pro děti i dospělé.

alt_text_here

Dovolená na palubě jachty Umbrella Victoria je nezapomenutelná

Koupání a opalování si můžete užívat opravdu do sytosti, protože o nic jiného se starat nemusíte. Loď Umbrella Victoria pronajímáme s profesionálním kapitánem, který se postará o všechny detaily spojené s cestou. Na přání vám může být k dispozici i hosteska. Pro kapitána i hostesku je na lodi separátní kajuta, takže se nemusíte bát, že by rušili vaše soukromí.

Umbrella Victoria

Relax na horní palubě

Tato krásná loď má i další velkou výhodu: zásobníky na vodu a palivo jsou tak rozměrné, že se za celý týden nemusíte zdržovat zajížděním do přístavů a jejich doplňováním! A ještě důležitá informace týkající se nákladů – Umbrella Victoria je až neuvěřitelně úsporná. V porovnání s ostatními jachtami se na ní totiž při rychlosti 8 až 9 uzlů v hodině můžete plavit za podobné náklady, jako kdybyste si vyrazili na plachetnici! Podrobné informace o termínech a cenách najdete na našich webových stránkách.

 

Kam vyrazit?

Umbrella Victoria kotví v marině Baotić v chorvatském Seget Donji, vzdálené dvacet minut od letiště ve Splitu. Kam na ní vyrazit? Zamířit můžete v podstatě do kterékoli části chorvatského pobřeží. Pár tipů jsme vám dali už v našem loňském článku Dovolená na luxusní jachtě? Dáme vám k ní bednu šampaňského! Dnes přidáme tipy na 5 městeček, která určitě stojí za návštěvu!

 

Trogir: Živá hudba v ulicích

Vaší první zastávkou může být hned Trogir, který leží v těsné blízkosti Seget Donji. Starobylé město s krásným historickým centrem, které odkazuje na časy, kdy tu vládli Benátčané. Jde o jednu z nejlépe dochovaných historických částí města v Evropě, a i proto je Trogir už přes dvacet zapsaný na seznamu UNESCO. Ve změti dlážděných uliček se ukrývá spousta obchodů, barů i restaurací, stejně jako památek, které volají o vaši pozornost. V létě se navíc na náměstích často pořádají živé koncerty, které si můžete vychutnávat ze zahrádky některé z mnoha kaváren. Ideální místo, kde můžete hned v úvodu dovolené nasát pohodu a kouzlo středomořské kultury.

Trogir

Trogir je jen kousek od loděnice, v níž kotví Umbrella Victoria

 

Hvar: Hledejte jeskyně!

Na Hvaru si vybere každý – najdete tu místa s hodně bujarým nočním životem ve vyhlášených barech i tajemné jeskyně se smaragdově-tyrkysovými vodami. Zaplavat si v některé z nich patří k zážitkům, na které budete dlouho vzpomínat. Ti odvážnější z vás si mohou i zaskákat z útesů do moře (rozhodně se u toho nechte vyfotit, zaručujeme vám, že fotky budou mít velký úspěch). Za prohlídku samozřejmě stojí i samotné historické město. Když se vydáte do pevnosti Španjol, budete si navíc moci vychutnat nádherný výhled nejen na město, ale i na nedaleké Paklené ostrovy. Ty by mimochodem klidně mohly být vaší další zastávkou. Náš tajný tip? Zátoky na ostrově Sveti Klement!

Hvar

Z pevnosti Španjol je krásný výhled!

 

Vis: Ostrov s krásnými plážemi

Díky odlehlejší poloze ostrova najdete na Visu víc klidu a soukromí – turismus sem ještě nepronikl v plné síle. Hlavním lákadlem Visu jsou jeho pláže. Je jich tu opravdu spousta, písečných i oblázkových. Nejkrásnější zátoky jsou na jižním pobřeží, kde najdete i slavnou Stinivu, uzounkou zátoku sevřenou mezi skalami, na jejímž konci je maličká romantická pláž. My vám doporučujeme i krásné koupání v průzračné vodě u nedalekého ostrůvku Budikovac. Pár hodin času určitě věnujte i samotnému městečku Vis a ochutnávce zdejších vín!

Vis

Ostrov Vis nabízí více klidu než jiné velké chorvatské ostrovy

 

Skradin: Zajeďte si k vodopádům

Skradin patří k nejstarším dalmatským městečkům, na jeho podobě se opět nejvíc podepsali Benátčané. Je také jakousi vstupní branou do Národního parku Krka. A právě proto vám ho doporučujeme. Když zakotvíte ve Skradinu a přestoupíte na místní přívoz, po řece Krka se dostanete až k vyhlášeným Skradinským vodopádům! Soustavě vápencových bariér, ostrůvků a jezírek vysoké skoro 50 metrů. Pod vodopády se můžete vykoupat, vyrazit na asi hodinový výlet po stezce kolem kaskády nebo si prohlédnout funkční vodní mlýny z 19. století. Cestou se také nezapomeňte stavit v některé z místních farem a nakoupit si čerstvé mušle a ústřice!

Skradin

Skradin je vstupní branou do národního parku Krka

 

Korčula: Spojte památky s vínem

Líbí se vám Dubrovník, ale je tam na vás přelidněno? I v Korčule najdete historickou část města soustředěnou na vyvýšeném poloostrůvku, obehnanou kamennými hradbami, a navíc architektonické skvosty doslova v každé ulici. Pravda, lidí v tomhle rodišti cestovatele Marca Pola bude také hodně, ale vy budete mít tu výhodu, že se můžete kdykoli vrátit do soukromí vlastní jachty. Navíc přímo naproti ostrovu Korčula je poloostrov Pelješac, místo, kde vznikají ta nejlepší chorvatská červená vína – Dingač, Postup, Plavac a dezertní Prošek. Během jediného dne tak můžete spojit procházku po malebném městě s degustací zdejších vín!

Korčula

Korčula trochu připomíná slavnější Dubrovník

Foto: archiv Umbrella Yacht a Shutterstock.com

 

Chcete si pronajmout jachtu Umbrella Victoria? Napište nám!

Přečíst více článků