Celý svět v jediné zemi. Pojeďte s námi na Madagaskar!

Unikátní ostrov, na kterém uvidíte rostliny a zvířata, která nejsou k vidění nikde jinde na světě. Místo, které se pyšní nádhernými plážemi i fantastickými podmínkami pro šnorchlování a potápění. Představujeme vám magický Madagaskar, naši novou destinaci, do níž vás v roce 2019 rádi vezmeme!

Tým Umbrella Yacht   |   21. 1. 2019

Tohle místo je úplně jiné, než všechny kouty planety, které jste dosud viděli. Madagaskar, čtvrtý největší ostrov světa, býval součástí afrického kontinentu. Když se od něj před zhruba 90 miliony let oddělil, začalo se tu v naprosté izolaci utvářet unikátní přírodní prostředí. 90 procent všech místních rostlin a zvířat jsou endemiti – nenajdete je nikde jinde na světě. Díky propracovanému systému ochrany přírody je Madagaskar domovem pro mnoho ohrožených druhů divokých zvířat včetně asi dvaceti druhů lemurů.

Příroda na Madagaskaru je opravdu rozmanitá – můžete tu obdivovat vysoké hory, deštné pralesy, bělostné pláže i slavné baobaby. Navíc jsou tu jedny z nejlepších podmínek pro šnorchlování a potápění. Ne náhodou se tomuto ostrovu v Indickém oceánu přezdívá osmý kontinent. U jeho severního pobřeží navíc leží zhruba tři desítky ostrovů, z nichž 4 nejzajímavější vám teď představíme!

Madagaskar

Na ostrově roste na sedm druhů baobabů

 

Ostrov Nosy Be

Nosy Be je nejoblíbenějším turistickým letoviskem Madagaskaru, je na něm letiště a je to také výchozí bod pro jachtaře. Hned po příletu pochopíte, proč se mu přezdívá Ostrov vůní – ve vzduchu jsou tu totiž cítit omamné vůně vanilky, ylang-ylang, skořice nebo kávy. Než se nalodíte, vyhraďte si aspoň pár hodin na prohlídku tohoto krásného ostrova a jeho přírody. Vydejte se do rezervace Lokobe Special Reserve, která chrání poslední zbytky tropického deštného pralesa a v níž žijí například lemuři tmaví. A než zvednete kotvy, určitě si nenechte ujít návštěvu proslulé pláže Andilana s bílým pískem, na níž se můžete vykoupat nebo si zašnorchlovat v azurovém moři!

Madagaskar

Na Nosy Be nezapomeňte navštívit pláž Andilana!

 

Ostrov Nosy Iranja

Dvojici ostrůvků Nosy Iranja Be a Nosy Iranja Kely, které spojuje uzounký pás písku, se přezdívá Želví ostrov. Najdete tu totiž přírodní rezervaci, která se stará o to, aby zdejší karety pravé mohly na pláži v klidu naklást vejce (v rezervaci si můžete želvy i prohlédnout). U ostrova jsou i krásné korálové útesy, u kterých se můžete potápět nebo šnorchlovat a pozorovat hemžení stovek druhů barevných rybek, rejnoků a velryb. Je to také perfektní místo pro pozorování plejtváků. Když se vydáte do vnitrozemí, připravte se na lemury, kteří vám tu udělají uvítací procesí. Určitě doporučujeme i výlet do džungle, kde na vás čeká krásná divoká příroda i spousta zvuků, které můžete slyšet právě jen v deštném pralese. A pokud máte rádi aktivní dovolenou, zkuste i jízdu na kajaku nebo windsurfing!

Madagaskar

Ostrůvky Nosy Iranja Be a Nosy Iranja Kely spojuje úzký pás písku

 

Ostrov Nosy Mitsio

Souostroví Mitsio, které leží asi 55 kilometrů severovýchodně od Nosy Be, vám nabídne velkorysou možnost pozorovat nádherný podmořský život – mezi zelenými útesy ostrovů se tu prohání mořské želvy, delfíni, manty i barevné rybky. Samotný Nosy Mitsio, který je jako jediný obydlený, lemují bílé písečné pláže porostlé palmami a krásné moře. Na ostrov se dostanete jen lodí, a tak si tu můžete užít opravdu klidnou, pohodovou atmosféru, v níž se o jediné zvuky starají zvířata a šplouchání vln. Krásný tropický den strávený na místních plážích si můžete zpestřit návštěvou maličkého ostrůvku Tsarabanjina nebo místních vesniček Antakarana a Akalava, kde vás rádi přivítají místní obyvatelé.

Madagaskar

U břehů souostroví Mitsio můžete spatřit i velryby

 

Ostrov Nosy Tanikely

Pokud milujete potápění, tenhle ostrov nemůžete minout! Rozkládá se na něm totiž národní mořský park – barevné korály, které ostrůvek obklopují, jsou domovem pro obrovské množství ryb a dalších mořských živočichů včetně velkých mořských želv. Udělejte si procházku z pláže přes džungli k majáku; odměnou vám bude nádherný výhled!  Na ostrově žije pár lemurů tmavých, kteří sem byli vysazeni ve snaze zvýšit počet těchto zvířat, ale také tradiční druhy lemurů. Potkat tu můžete i chameleony pardálí, raky poustevníčky a početné kolonie kaloňů. Ostrov je přírodní rezervací, a tak je tu zakázáno kempování, rybaření i soukromé piknikování. Můžete si ale domluvit piknik na pláži s místními průvodci, kteří vám rádi zařídí ochutnávku zdejších delikates zahrnujících rýži, čerstvé ryby a humry.

Madagaskar

Kolem ostrova se prostírá mořská rezervace

 

Dovolená na palubě Lagoonu 39

Na plavbu kolem Madagaskaru můžete vyrazit na komfortním katamaránu Lagoon 39, který ubytuje až 12 lidí. Tahle loď je ideální pro rodinnou dovolenou, ale například i pro partu přátel nebo teambuilding. K dispozici budete mít čtyři dvoulůžkové kajuty, 2 jednolůžkové kajuty na přídi a další dvě jednolůžkové kajuty, které jsou primárně určeny pro kapitána a hostesku, ale pokud se rozhodnete vyrazit bez posádky (tuto loď si můžete pronajmout i bez kapitána), můžete obě kajuty využít pro hosty. Na katamaránu jsou celkem 4 koupelny a prosvětlený salon s jídelním koutem a plně vybavenou kuchyní. Relaxovat můžete jak ve venkovním posezení na zádi lodi, tak na opalovací zóně se sítí na přídi jachty.

Lagoon 39

Plavbu kolem Madagaskaru si vychutnáte na palubě Lagoonu 39

Foto: Shutterstock.com a archiv Umbrella Yacht

 

Chcete s námi vyrazit na Madagaskar? Napište nám!

Přečíst více článků