5 nejkrásnějších míst Seychel

Seychely jsou pro mnohé cestovatele snovou destinací. Není divu – překrásná příroda, bělostné pláže omývané Indickým oceánem a příjemní lidé. Pokud chcete tohle souostroví opravdu poznat, není lepší způsob než plavba na jachtě. A která místa byste rozhodně měli navštívit?

Tým Umbrella Yacht   |   18. 10. 2017

Ostrov Mahé: Zátoka Port Launay

Port Launay je součástí mořského národního parku a není těžké uhádnout proč – bílá pláž, tyrkysové moře, palmy, a za tím vším se tyčí sytě zelené hory. Tohle místo je skvělé pro potápění, když se trefíte do sezony, můžete tu pozorovat i žraloky velrybí, jak líně proplouvají kolem a živí se planktonem, který se hromadí v rezervaci. A kdyby vás náhodou omrzelo koupání a opalování, doporučujeme výlet na některý z okolních kopců. Nebojte se ani využít nabídky místních obyvatel – když k vaší jachtě připluje černoušek na paddleboardu s nabídkou večerního grilování na pláži, vězte, že vás čeká skvělý zážitek!

 

Ostrov Curieuse: Anse St. Jose

Seychely jsou jedním ze dvou míst na světě, kde volně žijí želvy obrovské. V místním národním parku jich najdete zhruba sto a jsou velmi přátelské! Nechají se vyfotit i podrbat za krkem – to vše za drobný úplatek v podobě chutných listů stromů nebo slupek od banánů. Na ostrově na vás čeká i nádherná příroda a proslavená pláž. A ještě jedna zajímavost – v minulosti byl ostrov kolonií, v níž žili malomocní. Zříceniny jejich domků tu najdete dodnes.

alt_text_here

Želvy se od vás nechají ochotně nakrmit

 

Ostrov La Digue: Městečko La Passe

Nejenže je La Digue nejkrásnějším ze Seychelských ostrovů, ale La Passe má navíc i fantastickou atmosféru. Nenajdete tu skoro žádná auta (kromě pár taxíků a náklaďáčků), jen kola nebo vozy tažené voly. A právě kolo je tím nejlepším prostředkem, který vám umožní tohle kouzelné místo prozkoumat. Za návštěvu určitě stojí národní park Anse Union, který kvůli korálovému útesu není přístupný po moři – právě tady vzniká většina fotek s tradiční scenérií zahrnující palmy, liduprázdné pláže a obrovské zaoblené skály. I zde narazíte na želvy obrovské, a navíc si můžete jako suvenýr koupit sladkovodní perlu.

alt_text_here

La Digue se nejlépe poznává ze sedla kola

 

Ostrov Ile Cocos

Zakotvit lze mezi ostrovy Cocos a Félicité (který je bohužel soukromý, ale kotvit se u něj naštěstí dá) – právě tady najdete jednu z nejlepších lokalit pro šnorchlování! Podmořský život v mořské rezervaci Ile Cocos je bezkonkurenčně tím nejkrásnějším, co Seychely milovníkům potápění nabízejí. Při troše štěstí tu na vnější, východní straně útesu můžete spatřit i žraloky. Tedy – hodné žraloky.

alt_text_here

Ile Cocos láká hlavně potápěče

 

Ostrov Praslin: Zátoka Anse Volbert

V této zátoce najdete nejen bezpečné noční kotviště, ale také nejpopulárnější (a také nejdelší) pláž Praslinu. Lemují ji restaurace, hotýlky a obchody, a pokud chcete poznat, jak žijí místní lidé, je tohle to pravé místo. Věnovat se tu ale můžete i šnorchlování (kromě ryb všech možných druhů a barev se tu vyskytují i rejnoci), windsurfingu, potápění nebo rybaření. Doporučujeme i výlet do údolí Vallé de Mai, kde roste zbytek pralesa endemických kokosových palem zvaných Coco de Mer. Pokud už tušíte – ano, to je ta palma, jejíž plod vypadá jako velká lidská zadnice!

alt_text_here

Ostrov Praslin proslul překrásnými plážemi

Foto: Shutterstock.com

Přečíst více článků