5 důvodů, proč vyrazit na ostrovy Svatý Kryštof a Nevis

Tahle ostrovní dvojčata jsou pořád ještě trochu ve stínu slavnějších karibských destinací, což je ale zároveň i jejich velké plus! Pokud se totiž neradi přetlačujete na plážích nebo oceníte potápěčské lokality, kde kromě vás a ryb nebude živá duše, je Svatý Kryštof a Nevis ideální místo pro vás. Tady je hned 5 důvodů, proč si tu pronajmout jachtu a vyrazit na moře!

Tým Umbrella Yacht   |   9. 4. 2018

Překrásné pláže

Nejkrásnější pláže Svatého Kryštofa najdete na poloostrově v jihovýchodní části ostrova. Tady leží i podle mnohých vůbec nejhezčí pláž tohoto státečku – Cockleshell Bay Beach. Dlouhý, odlehlý kus pobřeží, ze kterého je krásný výhled na sousední Nevis, a který lemují restaurace a bary. Moře je tu čisté a teplé, přístup pozvolný, takže sem klidně můžete vyrazit i s dětmi. Více klidu a soukromí pak najdete na Major’s Bay Beach. Na Nevisu na vás čeká skoro pětikilometrová Pinney’s Beach. Najdete na ní jak módní restaurace a bary, tak místa, kde vás nebude rušit vůbec nikdo. Parádní výhled na západ slunce i na protější Svatý Kryštof si užijete i na Oualie Beach.

alt_text_here

Jedna z nejoblíbenějších pláží na ostrově, Cockleshell Bay Beach

 

Túry na sopky

Dominantou Svatého Kryštofa je spící sopka Liamuiga, která je se svými 1156 metry nad mořem i nejvyšší horou státu. Výšlap na ni je úžasným zážitkem. Stezky začínají v Belmont Estate a vedou skrze hustý deštný prales a tropickou vegetaci až ke kilometr širokému kráteru. Odměnou za dřinu na cestě vzhůru vám bude fantastický výhled na sousední ostrovy. I Nevis má svoji sopku a zároveň nejvyšší vrchol – jmenuje se Nevis Peak a měří 985 metrů.

alt_text_here

Odměnou za dřinu při výšlapu na Nevis Peak vám bude krásný výhled

 

Historické památky

I kdybyste náhodou nebyli nadšenými fanoušky historie, bývalou vojenskou pevnost Brimstone Hill určitě oceníte. Stavbu, která se tyčí 240 metrů nad mořskou hladinou, navrhli koncem 17. století britští vojenští inženýři a postavili afričtí otroci. Dnes je jako jediná lokalita Svatého Kryštofa a Nevisu zapsaná na seznamu UNESCO. A mimo jiné nabízí i skvělý panoramatický výhled na pobřeží, okolní krajinu i pět sousedních ostrovů.

alt_text_here

Vojenská pevnost Brimstone Hill je zapsaná na seznamu UNESCO

 

Potápěčské lokality

Oba ostrovy disponují krásně průzračnými vodami plnými mořského života s desítkami potopených vraků. Jen o tom zatím skoro nikdo neví. A toho by přece byla škoda nevyužít. Pokud si chcete vychutnat potápění v krásných vodách, při kterém vás nebude nikdo rušit, doporučujeme zamířit na Green Point Reef, Monkey Shoals, Black Coral Reef, Clyde´s Reef nebo Coconut Tree Rocks. Z vraků si můžete vybrat například nákladní loď River Taw, která se potopila v roce 1981 poblíž přístavu Basseterre. O osm let později ji hurikán Hugo rozpůlil vedví a v jejích troskách se usídlily chobotnice, manty a želvy.

alt_text_here

Oba ostrovy jsou přímo rájem pro potápěče

 

Skvělá základna pro plavby

Díky své poloze jsou oba ostrovy skvělým výchozím bodem, z něhož můžete vyplouvat k okolním ostrovům.  Svatý Martin, Anguilla, Barbuda, Antigua nebo vyhlášená dovolenková destinace celebrit Svatý Bartoloměj, to všechno jsou neméně krásné karibské ostrovy vzdálené jen pár hodin plavby. Během jedné dovolené toho tak můžete vidět mnohem víc, než by se vám poštěstilo při dovolené v hotelu.

alt_text_here

Přístav Basseterre s typickými barevnými domky

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete vyrazit do Karibiku? Napište nám, ozveme se Vám zpět!

Přečíst více článků