Přečtěte si 5 důvodů, proč vyrazit na jachtu s dětmi

Rádi byste vyrazili na dovolenou na jachtu, ale přemýšlíte, jestli je takový typ dovolené vhodný i pro vaše děti? Nebudou se nudit? Není to pro ně nebezpečné? Rozhodně není! Můžeme vás ujistit, že když svoje ratolesti vezmete s sebou, dopřejete jim mimořádný zážitek. Proč?

Tým Umbrella Yacht   |   19. 10. 2017

1. Dostane se jim „školky života“

Poznají jiné kultury, uvidí, že v přímořských vesnicích plyne život pomaleji než v centru měst. Dozví se spoustu věcí o moři i oceánu a jeho obyvatelích, naučí se správně jíst mango, číst vítr, chytit mořského ježka, aniž by je popíchal, potápět se a spoustu dalšího… Náš kapitán je i skvělým průvodcem – díky němu tak zjistíte věci, o nichž jste možná ani vy neměli tušení. Po týdnu na moři vaše děti jako houby nasáknou obrovské množství informací a zkušeností.

 

2. Rodiče budou pořád s nimi

Budou vás mít k dispozici 24 hodin 7 dní v týdnu – pro vás možná trochu vyčerpávající představa, ale pro děti pecka! Žádný tatínek přilepený k mobilu, žádná maminka zahloubaná do firemní prezentace. Rodiče teď a tady, nadšeně se podílející na dobrodružstvích, které děti vymyslí. A až s nimi podesáté skočíte z paluby do moře, nejspíš už si ani nevzpomenete, že jste před dovolenou měli jisté obavy.

alt_text_here

 

3. Dětské pokojíky vymění za obří tělocvičnu!

Představte si, že je vám pět, sedm, devět let. A najednou se octnete na jachtě! Z vašeho (sedmiletého) pohledu v obří tělocvičně, kde je tolik míst, která je potřeba propátrat a vyzkoušet! A místo dvorku či zahrádky máte celý svět – moře, pobřeží a pláže. Připočtěte k tomu ještě paddleboard, subwing, spoustu nafukovacích hraček a – a to především – velký gumový člun s přívěsným motorem! Jediným rizikem tak je, že váš potomek po týdnu odmítne opustit plavidlo!

 

4. Poznají rozmanitost

Různé země, různí lidé, různé kultury, jazyky, barvy pleti… Vaše děti pochopí, jak vypadá svět a jak moc rozmanitý je. Naučí se, že důležité je jedině to, zda se s nimi lidé chtějí kamarádit a jestli budou ochotní zodpovědět jim ty stovky otázek, které bohužel děti napadají i na moři. A na řadě míst světa se také naučí, jaké to je, když jste někde menšinou – zkušenost k nezaplacení.

alt_text_here

 

5. Nakonec budou odvážnější než vy

Po pár týdnech na moři z nich budou mazáci – budou mít za sebou plavání s delfíny, chytání krabů, pár zkušeností s odlišnou kuchyní i jazykovou bariérou, nějakou tu bouřku nebo větší vlny… A nakonec zjistíte, že zatímco vy se ještě pořád ostýcháte oslovit domorodého rybáře, vaše děti už s ním vesele konverzují o tom, kolik ryb dneska chytil. Děti totiž vědí, že na lodi jste s nimi vy, a tudíž jsou v bezpečí – tak proč mít z něčeho strach?

Tak co – už máte jasno, jestli je vezmete s sebou?

Foto: Shutterstock.com

Přečíst více článků