Hrajete golf? Spojte svůj oblíbený sport s dovolenou na jachtě!

Patříte mezi vášnivé golfisty, kteří si rádi zahrají i během dovolené? Pak vězte, že jachtaření jde s golfem krásně spojit – existuje totiž spousta nádherných hřišť, která se nacházejí v jachtařských rájích. Seychely, Mallorka, Bali, tam všude se můžete věnovat golfu, zatímco si rodina bude užívat koupání a opalování!

Tým Umbrella Yacht   |   4. 12. 2017

Mallorka: Ostrov golfistům zaslíbený

Na Mallorce můžete vybírat ze dvou desítek profesionálních hřišť, což je na jeden ostrov impozantní číslo. Všechny areály jsou navíc moderní, nabízejí perfektní servis a zázemí pro sportovce s rozličnou úrovní hry i rozpočtem a jako bonus se většinou nacházejí v blízkosti pobřeží. Kluby Alcanada a Don Gual se dokonce objevují i v různých přehledech nejlepších golfových hřišť Evropy. Jachtařská sezona tu trvá od května do října, a díky vlastní lodi můžete vyplnout i na nedalekou Menorcu a vyzkoušet i tamní golfový klub Golf Son Parc! Pokud se chcete o tomto ostrově dozvědět více, přečtěte si článek Mallorka: Ráj vzdálený jen pár hodin letu!

 

Korsika: Rychlý start mezi elitu

Golf je na Korsice stále ještě poměrně novinkou, ale především díky osmnáctijamkovému hřišti v klubu Golf de Sperone se tento ostrov v golfovém světě rychle proslavil. Architekt Robert Trent Jones dokonale využil zdejší pestrou krajinu a na ploše 6106 metrů vytvořil náročné, ale krásné hřiště, na němž golfisty kromě obtížného terénu dokáže pěkně potrápit i vítr. Golf de Sperone leží na jihu ostrova, kousek od Bonifacia, takže návštěvu můžete zahrnout do týdenní plavby z Ajaccia na jih! Kromě Sperone je na ostrově i technicky poměrně náročné devítijamkové hřiště Bastia a šestijamkové Golf de Lezza. O tom, co dalšího nabízí Korsika jachtařům, se dočtete v článku Dovolená na jachtě? Máme pro vás ty nejlepší destinace pro každý měsíc!

alt_text_here

Na Korsice najdete hned tři golfová hřiště

 

Seychely: Golf v tropech

Na Seychelských ostrovech najdete dvě hřiště. Jedno, devítijamkové, je na ostrově Mahé, mnohem zajímavější je ale osmnáctijamkové hřiště Lemuria Golf Course na Praslinu. Architekti Marc Antoine Farry a Rodney Wright ho vybudovali na pobřeží, uprostřed bujné tropické vegetace. Hřiště se táhne podél bílých pláží a nabízí velké množství vodních překážek. Lemuria Golf Course se rychle zařadil mezi nejkrásnější golfová hřiště světa. A pokud naplno využijete faktu, že vám dočasně říká „pane“ krásná jachta, můžete si vyzkoušet hřiště na Mahé, pak čtyři dny plout, a nakonec si zahrát na Praslinu! Kromě golfu Seychely samozřejmě nabízejí i spoustu dalších nezapomenutelných zážitků. Přečíst si o nich můžete v článku 5 nejkrásnějších míst Seychel.

alt_text_here

Lemuria Golf Course na Praslinu patří k nejkrásnějším hřištím světa

 

Martinik: Hřiště na počest císařovny

Na Martiniku je hřiště jediné, má 18 jamek a leží nedaleko městečka Les Trois-Îlets. Pojmenováno je podle manželky Napoleona Bonaparta, císařovny Josefíny, která se na Martiniku narodila. Hřiště postavil v roce 1976 Robert Trent Jones – jako kulisy mu posloužily okolní tropická příroda, členité pobřeží i krásné výhledy na Karibské moře. Z Martiniku navíc můžete vyplout směrem na jih a objevovat další golfu zaslíbená místa – například ostrov Sv. Lucie (hřiště jsou tu dvě) nebo krásný ostrůvek Canouan s překrásným osmnáctijamkovým hřištěm. Kdy se nejvíc vyplatí vyrazit na Martinik, se dočtete v článku Martinik z paluby jachty? V lednu je to nejlevnější!

 

Bali: Asijský golfový žolík

Bali si v posledních letech důrazně říká o pozici asijské golfové velmoci. Najdete tu šest špičkových resortů, přičemž ten zřejmě nejkrásnější, Nirwana Bali Golf Club, leží hned vedle chrámu Tanah Lot (o němž i si můžete přečíst v článku Bali: 6 věcí, které si tu rozhodně nenechte ujít). Toto osmnáctijamkové hřiště se momentálně renovuje, ale rozhodně stojí za to sledovat datum jeho znovuotevření. Mezi absolutní špičku mezi asijskými hřišti patří i Handara Golf & Resort (které Golf Magazine zařadil mezi 50 nejlepších hřišť světa) nebo Bukit Pandawa Golf & Country Club. Naše lodě kotví v Benoa Harbour na jihu ostrova, takže budete mít krásně po ruce i tři další golfové kluby – New Kuta Golf, Bali National Golf Club a Bali Beach Golf Resort.

alt_text_here

Na Bali si můžete užít hru s výhledem na chrám Tanah Lot tyčící se na skále

Foto Shutterstock.com

Přečíst více článků